kvedomosti.com

Про це сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, коментуючи прийняття Верховною Радою України у першому читанні проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань регулювання містобудівної діяльності та державного архітектурно-будівельного контролю», який передбачає передачу повноважень архітектурно-будівельного контролю з державного на місцевий рівень.

«Реформування діючої сьогодні системи держархбудконтролю – це питання, розв’язання якого місцеве самоврядування очікує давно. Підтриманий сьогодні у першому читанні законопроект Мінрегіону нарешті дасть можливість громадам самостійно контролювати будівництво у своїх населених пунктах. Це дасть громаді додаткові інструменти контролю за тим, що і як будується на її території», - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр поінформував, що законопроект передбачає можливість створення органів архбудконтролю у складі органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій. З прийняттям закону, повноваження з видачі дозвільних документів, здійснення архбудконтролю та прийняття в експлуатацію об’єктів передаються на місцевий рівень. Також законопроект удосконалює процедури подання декларацій про початок виконання підготовчих і будівельних робіт шляхом встановлення вичерпного переліку підстав для їх повернення та скорочує термін видачі технічних умов з 15 до 10 робочих днів. Встановлюється і вичерпний перелік документів, що подаються для прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Відео дня

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра України