tdmu.edu.ua

Наразі відбувається уточнення деяких положень цих законопроектів, які викликали бурхливе обговорення в експертному середовищі. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода на зустрічі з представниками делегації Європейського Союзу в Україні та європейськими експертами.

«Щодо важливості впровадження норм цих законопроектів є чітка позиція Уряду і підтримка Голови Парламенту. Тому ми впевнені, що Верховна Рада розгляне ці законопроекти ще до кінця січня або в перші дні роботи нової сесії. Ми будемо переконувати депутатів у необхідності прийняття усіх положень цих законопроектів, які розроблялися спільно з асоціаціями органів місцевого самоврядування, українськими та міжнародними експертами», - повідомив В’ячеслав Негода.

Зазначені законопроекти, за його словами, відкривають великі можливості стосовно реалізації реформи у сфері місцевого самоврядування і одночасно підтримують місцевий регіональний розвиток.

Відео дня

В’ячеслав Негода зокрема зазначив, що за умови прийняття закону «Про засади державної регіональної політики», отримання першого траншу коштів Європейського Союзу за новою програмою «Підтримка регіональної політики України», яка передбачає виділення 55 мільйонів євро європейських інвестицій, можна буде очікувати ще до середини цього року.