minregion.gov.ua

Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства з питань європейської інтеграції Роман Чуприненко під час зустрічі з Керівником Програми конкурентоспроможності в Євразії ОЕСР Антоніо Сомма.

«Ми маємо чудовий досвід роботи з вашими експертами. За результатами вашого Дослідження територіального розвитку України, яке було проведено протягом 2010-2013 років, нам були надані рекомендації, які стали частиною теперішніх змін до Бюджетного і Податкового кодексів України у частині децентралізації фінансів. Це і трансферти місцевим бюджетам, і податок на нерухомість, і розроблення нових прозорих механізмів використання коштів Державного фонду регіонального розвитку та інші. Cьогодні, коли реформа увійшла до активної стадії, ми знову потребуємо вашої підтримки і експертної допомоги», - сказав Роман Чуприненко.

Він нагадав, що імплементація рекомендацій ОЕСР в рамках Дослідження відображена у підписаному у жовтні 2014 року Меморандумі про взаєморозуміння між Україною та ОЕСР.

Відео дня

«У цьому контексті ми б хотіли обговорити з вами можливість залучення експертів ОЕСР у продовження роботи в Україні з метою сприяння імплементації ваших рекомендацій», - зазначив Роман Чуприненко.

У свою чергу Антоніо Сомма відзначив значний прогрес у реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні і пообіцяв розглянути можливість фінансування роботи в Україні експертів ОЕСР у процесі подальшого реформування країни. Також було висловлено глибоку зацікавленість ОЕСР у розширенні та поглибленні співпраці з міністерством, зокрема шляхом залучення його представників до роботи в різних робочих групах.

Довідково

Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) – міжнародна економічна організація, що об’єднує 34 країни і займається вивченням проблем економічного розвитку та формування сприятливих умов для міжнародної торгівлі та інвестицій. ОЕСР підтримує відносини з 70 країнами, які не входять в Організацію, в тому числі з Україною, з якою співпрацює більше 10 років у вирішенні проблем перетворення і розвитку української економіки.