rszp.gov.ua

«22 січня-символічна дата. Цього дня у 1918 році вперше було проголошено незалежність Української держави, а у 1919 - Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Рівно рік тому були перші жертви на Майдані. Тому, з одного боку, цей день є дійсно святом для українського народу, а з іншого – ми повинні пам’ятати, скільки людей продовжує боротись за нашу незалежність. День соборності символізує розуміння того, що Україна повинна бути неподільною державою, а українці – єдиною нацією».

Під час візиту Ганна Онищенко провела спільну нараду з керівництвом облдержадміністрації та депутатами Броварської міської і районної рад.

Основне питання, яке обговорювалось на нараді, децентралізація влади. «Уряд разом з Парламентом зробив перший і важливий крок на шляху до децентралізації – на законодавчому рівні відбулася передача повноважень, а також можливостей їх реалізації органам державної влади на місцях», - зазначила під час зустрічі Міністр Кабінету Міністрів.

Відео дня

Крім того, Ганна Онищенко розповіла присутнім про передачу Урядом місцевим бюджетам частини податків: це і 10% податку на прибуток підприємств, 100% державного мита, 100% плати за надання адміністративних послуг, 80% екологічного податку, акцизний податок, 25% плати за надра, податок на майно (комерційна нерухомість, «розкішні» автомобілі), єдиний податок, податок на прибуток комунальних підприємств.

«Відтепер не центр розподіляє всі гроші, а їх збирають на місцях і саме там ними розпоряджаються. Але маємо всі добре розуміти, що разом з грошима та повноваженнями приходить і відповідальність», - повідомила член Кабінету Міністрів.

Ганна Онищенко також ознайомилась з роботою Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Броварської міської ради, а також відвідала Дочірнє підприємство «Зееландія», яке спеціалізується на виготовленні широкого спектру сировини та інгредієнтів для хлібопекарської та кондитерської промисловості і є яскравим прикладом ведення бізнесу на європейському рівні.