REUTERS

Про це сказав віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на прес-конференції «100 днів реформ: результати та наступні цілі».

"Ми очікуємо, що це буде проголошено під час Міжнародної конференції на підтримку реформ в Україні, яка відбудеться 28 квітня в Києві", - зазначив Зубко.

Читайте такожПРООН виділить Україні гроші на відбудову ДонбасуЗа його словами, ці кошти будуть направлені безпосередньо як пряма допомога на подолання гуманітарної кризи.

Відео дня

Віце-прем'єр-міністр України повідомив, що План гуманітарного реагування у 2015 році розбитий на п’ять кластерів: безпосередня фінансова допомога тимчасово вимушеним переселенцям, охорона здоров’я, освіта, працевлаштування і соціальна адаптація.

"За кожним із цих кластерів закріплена велика міжнародна організація, наприклад ВООЗ, ЮНІСЕФ, ОКБ ООН. Кожна організація додатково залучає ще 15-20 гуманітарних організацій, які працюють у конкретному кластері. Ми очікуємо, що ці кошти будуть надані на реалізацію заходів по вказаним напрямкам", - зазначив він.

Геннадій Зубко наголосив, що урядом України у співпраці із представництвом ООН в Україні був створений План гуманітарного реагування у 2015 році, а також за підтримки Євросоюзу та Світового банку розроблено надзвичайно важливий документ – оцінка шляхів відновлення та розбудови миру.