Фото УНІАН

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод ініціював зустріч з керівництвом Польсько-Американського Фонду Свободи та польського Фонду міжнародної солідарності, щоб залучити експертів, які допоможуть розробити оптимальну модель децентралізації влади та втілити її в окремому регіоні. Сторони дійшли попередньої домовленості з цього питання 27 березня у Варшаві.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облради.

«Експерти фондів вивчать нашу ситуацію і допоможуть розробити для нас оптимальну модель децентралізації та покажуть, що потрібно змінити. Децентралізацію влади не треба відкладати до «кращих часів». Перерозподіл повноважень з центру до регіонів створить для нас «кращі часи» вже зараз. При цьому, складається враження, що децентралізація в Україні була використана як чергове красиве гасло і зараз ці процеси дуже затягуються. Я хочу, щоб Дніпропетровщина стала прикладом для усіх регіонів у цьому напрямку. Саме тому на місцевому рівні ми вже давно готуємо працівників органів місцевого самоврядування до роботи у нових реаліях. Для навчання управлінців облрада залучає найкращих світових експертів», - зазначив Євген Удод.

Відео дня

Читайте такожДецентралізація як щеплення від сепаратизму

Польсько-Американський Фонд Свободи працює з метою підтримки процесу консолідації польських змін, розпочатих у 1989 році, а також для розповсюдження польського досвіду в області трансформації з іншими постсоціалістичними державами. У Польщі програми Фонду сконцентровані на сільській місцевості та малих містах та спрямовані на вирівнювання освітніх шансів, пов'язаних з модернізацією освіти, а також на підтримку ініціативних громадян в місцевих громадах. Крім досвіду, через відкриті грантові конкурси видаються дотації на встановлення і розвиток співпраці на місцевому рівні з партнерами країн, охоплених програмою.

Довідка: Дніпропетровськ облрада залучила до навчання представників органів місцевого самоврядування Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, Фонд Ганса Зайделя (Німеччина), Гуманітарну академію ім. Александра Гейштора (Польща), проект «Місцевий економічний розвиток міст України» (Канада).