Відбір кандидатів відбудеться з метою забезпечення фаховими співробітниками нового Департаменту регіонального розвитку.

Про це повідомив очільник міністерства, Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко. За його словами, запровадження таких конкурсів допоможе вирішити проблему кадрового голоду в сфері державного управління та забезпечити неупередженість та прозорість призначень.

Віце-прем’єр-міністр України зазначив, що Міністерство проводило консультації з аудиторською фірмою PricewaterhouseCoopers, в результаті яких було зроблено аналіз діяльності та розпочато процес реструктуризації відомства.

Відео дня

Зокрема, в Мінрегіоні створено два нових Департаменти: з питань регіонального розвитку та з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

«Новий Департамент з питань регіонального розвитку - є стратегічно важливим для Міністерства. Впровадження реформ у місцевому самоврядуванні та децентралізації – його пріоритетні завдання. Цей Департамент розроблятиме та впроваджуватиме проекти та програми регіонального розвитку, опікуватиметься розвитком міжрегіонального та транскордонного співробітництва, інституційним забезпеченням територіального розвитку, питаннями адміністративно-територіального устрою», - пояснив Геннадій Зубко.

За його словами, для відбору кандидатів створена «професійна конкурсна комісія, до складу якої включені експерти з питань регіонального розвитку та професійні рекрутери». «Ми залучаємо до цієї роботи представників авторитетних компаній зі світовим ім’ям. Участь в комісії незалежних фахівців є гарантією прозорості проведення конкурсу», - підкреслив він.

Геннадій Зубко наголосив, що взяти участь у конкурсі може кожен громадянин України, який відповідає таким вимогам: «Критерії дуже прості – це наявність вищої освіти, досвід роботи та лідерські якості. Якщо людина дбала про власний розвиток, інвестувала в якісне навчання – це буде вагомою перевагою».

Мінрегіон розпочав програму стажування державних службовців та посадових осіб ОМС. Дізнатися про умови стажування можна на сайті Міністерства.