Сергій Чернов / kname.edu.ua

Участь у заході взяв Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

В ході семінару обговорювались питання застосування стратегічного планування регіонального розвитку та умови участі органів місцевого самоврядування у відборі інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, реалізації проектів співробітництва територіальних громад.

Також керівники органів місцевого самоврядування розглянули основні положення Методики формування спроможних територіальних громад в процесі розроблення перспективних планів та про порядок проведення добровільного об’єднання територіальних громад.

Відео дня

Читайте такожПовноваження органів місцевої влади з надання адмінпослуг найближчим часом оформлять як закон - Гройсман

Відкриваючи семінар, Сергій Чернов нагадав присутнім, що рівно рік тому Уряд схвалив Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади і вже зроблені перші кроки до її реалізації.

«Ми пройшли перший етап формування основи для реформи. Прийняті дуже важливі законопроекти. Отже ми виходимо на новий, важкий та енергійний етап реалізації реформи, щоб до місцевих виборів в жовтні 2015 року зробили все намічене з децентралізації влади, підсилення регіональної політики, реформи місцевого самоврядування. Щоб виборці розуміли, під які повноваження вони обирають місцеву владу, а кандидати, що братимуть участь в цих виборах, усвідомлювали, яку відповідальність вони на себе беруть», — наголосив Сергій Чернов.