Геннадій Зубко / Фото УНІАН

Міжнародна конференція на підтримку України є ключовою для того, щоб показати, що європейська держава Україна знаходиться на рубежі демократії Європи.

Про це заявив Віце-прем`єр-міністр України, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко 10 квітня в ефірі 5 каналу.

Читайте такожООН має намір виділити Україні близько 300 мільйонів доларів допомоги

Відео дня

Про це повідомляється на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Ми готуємось до проведення Міжнародної конференції по підтримці України. Запрошено багато учасників високого рівня із різних країн», - розповів він.

«Міжнародна конференція на підтримку України - є ключовою для того, щоб показати, що європейська держава Україна знаходиться на рубежі демократії Європи. Це загальна європейська справа для того, щоб надати таку допомогу не Україні, а допомогу самим собі. Ми говоримо про це на кожній міжнародній зустрічі», - наголосив Геннадій Зубко.

За словами Віце-прем`єр-міністра України, наприклад, ООН попередньо повідомила про готовність надати близько 300 млн доларів - на допомогу Україні.

«Ми готові запропонувати і Гуманітарний план реагування на ситуацію, яка склалась в Україні і Оцінку потреб відновлення Донбасу, які складають сьогодні приблизно 1,5 млрд доларів. Це дуже серйозні виклики: 1 млн переселенців, 5 млн людей, які потребують допомоги. Це те, з чим жодна європейська країна сьогодні не здатна впоратись самостійно», - сказав Геннадій Зубко. Він наголосив, що ці документи розроблені спільно Мінрегіоном, ЄС, ООН та Світовим банком.

«Від того, як ми підготуємось, які інструменти для вирішення існуючих проблем запропонуємо, буде залежати дуже багато. Ми очікуємо від цієї конференції - початку об'єднання багатьох країн навколо проблем не в Україні, а в центрі Європи», - підкреслив він.

Читайте такожДецентралізація не торкнеться сфери оборони та зовнішньої політики - Порошенко

«Президент України Петро Порошенко, - зазначив Зубко, - сьогодні робить все для припинення вогню та встановлення миру на Донбасі».

Він нагадав про досягнуті Мінські домовленості та комплекс заходів які Україна виконує.

«Уряд працює над зведенням фортифікаційних споруд - потужної захисної лінії. Таким чином, ми доводимо, що сьогодні українці готові захистити свою країну та результат демократичних реформ»,- підкреслив Геннадій Зубко.