auc.org.ua

На початку засідання виступив голова Верховної Ради України В.Гройсман. Він говорив про хід реформи місцевого самоврядування в Україні та участь АМУ у її впровадженні (переглянути презентацію), повідомляє АМУ "Спільними зусиллями".

За значний вклад у розвиток місцевого самоврядування в Україні за рішенням Правління нагороджено В.Гройсмана Відзнакою Асоціації міст України.  

Питання реалізації реформи торкнувся і заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В.Негода. Він підкреслив, що АМУ завжди була надійним партнером Мінрегіону.

Відео дня

Далі відбулося підписання Меморандуму про узгодження мети діяльності у впровадженні реформи місцевого самоврядування між Асоціацією міст України та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Правління розглянуло питання порядку денного.

Вирішено прийняти у члени АМУ Могилів-Подільську міську раду Вінницької області. 

Також заслухано інформацію щодо змін у складі Правління: включено Херсонського міського голову В.Миколаєнка у зв’язку з обранням головою Херсонського РВ АМУ та припинено повноваження Славутицького міського голови В.Удовиченка – у зв’язку із звільненням з посади міського голови. Керівники міст, подякувавши В.Удовиченку за вагомий внесок у діяльність АМУ, вирішили нагородити його Відзнакою Асоціації міст України.

За результатами розгляду питання щодо роботи днів ДІАЛОГу вирішено:

- провести традиційний День ДІАЛОГу з Урядом у червні. Також у цей час відбудеться Конференція уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів АМУ.

- розпочати проведення Дня ДІАЛОГу з Парламентом. Планується, що захід відбудеться на початку вересня 2015 року.

Також міські голови ухвалили рішення про створення Секції сіл та селищ під керівництвом Дунаєвецького селищного голови А.Кухаренка та Секції з питань адміністративних послуг.

За підсумком засідання Правління АМУ схвалило звернення до Голови Верховної Ради України В.Гройсмана та народних депутатів щодо законодавчих ініціатив про перерозподіл на користь обласних бюджетів частини акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що зараховується до бюджетів об’єднаних територіальних громад, міських, селищних, сільських бюджетів.