academy.gov.ua

Захід відбувся 15 квітня 2015 року у Національній академії державного управління при Президентові України, повідомляє АМУ "Спільними зусиллями".

Звертаючись до учасників зібрання Джон Джексон акцентував, що більшість людей мають здатність до лідерства. «Досить часто феномен лідерства ми сприймаємо так, наче він пов’язаний із певними посадами, статусом тощо. Але це не так. Потрібно розрізняти владу, яка дається у зв’язку з посадою, статусом, і владою, яку ви отримуєте через свій статус лідера. Лідерство – це передусім власний вибір. Бути чи не бути лідером  – вирішувати вам», – підкреслив експерт Ради Європи.

Також було порушено питання реалізації реформ в Україні. У зв’язку із цим експерт Ради Європи підкреслив, що варто звертати увагу на лідерський потенціал тих людей, які працюють на звичайному робочому рівні. Саме вони, за словами Джона Джексона, є провідниками ідей місцевого самоврядування, адже їм доводиться спілкуватися із населенням, надавати послуги на місцевому рівні. Тому цілком об’єктивно саме на  їхньому рівні лідерство виходить на перший план.

Відео дня

Автор популярної на нашому континенті «Академії лідерства» висловив переконання, що лідерство, перш за все, – це чесність перед самим собою. «Ви сприймаєте себе такими, якими ви є з усіма недоліками. У процесі роботи ви намагаєтесь позбавитись цих недоліків або робите все можливе, щоб вони не впливали на оточуючих. Якщо людина втрачає контроль над ситуацією, тоді необхідно навчатися аспектам емоційного лідерства. Але лідерство – це не те, чому можна навчити. Лідерство – це те, чому можна навчитися», – наголосив Джон Джексон.