REUTERS

Український незалежний центр політичних досліджень, Інститут виборчого права, Інтерньюз-Україна, ОПОРА, Інститут розвитку регіональної преси у партнерстві з Реанімаційним пакетом реформ радо запрошують до публічної дискусії «Ключові виборчі процедури: напрями реформування», яка відбудеться в Києві 21.04.2015, повідомляє УНЦПД.

У центрі уваги – актуальні питання для кожних виборів:

За яким принципом мають формуватися виборчі комісії? Як реалізувати принцип рівності для партій у питанні формування комісій? Як забезпечити фаховий рівень членів комісій в умовах нестабільного законодавства у сфері виборів? Як гарантувати чесний підрахунок голосів? Як організувати роботу комісій у разі проведення різних видів виборів одночасно? Яких змін в організації роботи комісій та підрахунку голосів варто очікувати у ході реформування законодавства у сфері виборів уже цього року?

Відео дня

Обговорення відбудеться у двох блоках (детальну програму див.тут):

1. Формування та організація роботи виборчих комісій: зарубіжний досвід і пошук оптимальної моделі для України.

2. Голосування та підрахунок голосів виборців: нові підходи.

Основними доповідачами стануть як досвідчені практики виборів, так і розробники виборчих процедур: члени ЦВК і виборчих комісій, представники штабів політичних партій, члени Групи з питань виборів експертної мережі «Реанімаційний пакет реформ», представники міжнародних організацій у сфері демократії та виборів – ОБСЄ, Секретаріату Венеціанської Комісії.

Захід відбудеться за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) та проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що реалізується Pact в Україні за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)