academy.gov.ua

Національну академію представляв президент Юрій Ковбасюк, Центр експертизи з питань реформ місцевого самоврядування Генерального директорату II з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи – заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, повідомляється на сайті Національної академії державного управління при Президентові України.

Враховуючи багаторічну співпрацю, сторони домовились впроваджувати у навчальний процес та практику управління на національному, регіональному і місцевому рівнях навчальних програм і дисциплін з питань лідерства, доброго врядування і служби в органах місцевого самоврядування з урахуванням положень міжнародних договорів, правової бази та інструментарію Ради Європи.

Читайте такожТериторіальні громади вже почали реалізовувати перші договори про співробітництво

Відео дня

Пріоритетними напрямами співробітництва, відповідно до Декларації, є адаптація існуючих, розробка та затвердження нових навчально-методичних комплексів дисциплін та їх запровадження у навчальний процес для керівного складу і депутатського корпусу органів місцевого самоврядування, керівників місцевих органів державної влади у співпраці з Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи з використанням апробованої у країнах Ради Європи методології та методики Програми "Академія лідерства" та Європейської стратегії інновацій та доброго врядування на місцевому рівні.

Документом також передбачене запровадження відповідного пілотного навчання та підвищення кваліфікації викладацько-тренерського персоналу у Національній академії.

Співробітництво у задекларованих напрямах дозволить Національній академії і Центру експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи зробити значний внесок у реалізацію пріоритетів європейської інтеграції, Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 pp. та підтримку реформ в Україні.

Юрій Ковбасюк і Олена Литвиненко домовилися про взаємодопомогу та спільну діяльність у напрямі сприяння на міжнародному, національному, регіональному й місцевому рівнях ініціативам, спрямованим на підвищення спроможності органів місцевого самоврядування відповідати на сучасні виклики та ефективно вирішувати проблеми територіальних громад.

Раніше УНІАН повідомляв, що в інституті підвищення кваліфікації керівних кадрів почалося навчання новопризначених голів РДА.