Гройсман розповів, коли будуть готові зміни до Конституції / ukrliter.com

Про це повідомляє Українська асоціація районних та обласних рад.

Голова Верховної Ради України, Голова Конституційної комісії Володимир Гройсман провів засідання робочої групи з питань організації державної влади та децентралізації, що створена у складі Конституційної комісії. У засіданні взяв участь президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради, член Конституційної комісії Сергій Чернов.

Відкриваючи засідання, Голова Конституційної комісії Володимир Гройсман наголосив на тому, що члени робочої групи з питань організації державної влади та децентралізації мають максимально ефективно попрацювати і підготувати до 13 травня узгоджений текст законопроекту про внесення відповідних змін до Конституції України.

Відео дня

«Маємо достатньо напружений графік роботи, оскільки дуже важливо, аби до завершення поточної сесії ми змогли двічі ухвалити рішення про внесення змін до Конституції, пройшовши усі відповідні процедури. А це означає, що маємо знайти рішення щодо ефективної системи врядування», — зазначив він.

Голова Верховної Ради наголосив на важливості знаходження «спільної мови» щодо підходів до реформування системи врядування. «У нас має бути єдина монолітна позиція щодо законопроекту, який буде внесений на розгляд Президента для подальшого внесення до Парламенту», — сказав В.Гройсман, зазначивши, що під час роботи необхідно врахувати позицію Венеціанської комісії.