REUTERS

Головні напрямки проекту "Соціальні послуги спільними силами":

Надання грантів для реалізації спільних проектів неурядових організацій та органів місцевого самоврядування щодо соціальних послуг. За результатами конкурсу буде відібрано 20 неурядових організацій, які отримають гранти на суму до 15000 євро кожен для реалізації дефіцитних або інноваційних соціальних послуг спільними зусиллями НУО та органів місцевого самоврядування. Проекти передбачатимуть запровадження соціального замовлення, створення механізмів державно-приватного партнерства у наданні соціальних послуг, розвиток соціального підприємництва тощо. Пріоритет буде надано тим проектам, які зможуть бути продовжені після закінчення грантового фінансування, або включатимуть власний внесок органів місцевого самоврядування, йдеться у повідомленні на сайті УНЦПД.

Підвищення спроможності неурядових організацій до співпраці із органами влади в питанні надання соціальних послуг. Для представників 30 відібраних цільових організацій будуть проведені семінари щодо участі в ухваленні рішень та наданні соціальних послуг.

Відео дня

Адвокація успішних практик залучення неурядових організацій до надання соціальних послуг на місцевому рівні. В рамках проекту неурядові організації та експерти спільно працюватимуть над усталенням успішних практик залучення неурядових організацій до надання соціальних послуг.

Строк реалізації проекту – 2015-2017 роки.

Цільові регіони проекту: Київська, Чернігівська, Черкаська, Запорізька, Дніпропетровська та Львівська області. Проект "Співпраця у наданні соціальних послуг" буде реалізовуватись на рівні міст, районів, селищ, сіл.

Цільові організації проекту: місцеві організації цільових регіонів, які безпосередньо надають соціальні послуги людям з інвалідністю, літнім людям, вимушеним переселенцям та іншим вразливим соціальним групам.

Результатом реалізації проекту стане запровадження ефективних практик залучення НУО до надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів, інших форм бюджетної підтримки НУО, що надають соціальні послуги.

Проект "Співпраця у наданні соціальних послуг", реалізовується спільно зі Спілкою Робітничих Самаритян (Німеччина) та Центром стратегічних досліджень та розвитку Грузії за підтримки Європейської комісії. Заходи передбачені проектом будуть  відбуватись паралельно в Україні та у Грузії.

Контактна особа - керівник проекту Анастасія Красносільська, dashkewitch@gmail.com.