Фото УНИАН

15 травня 2015 року Національний інститут стратегічних досліджень спільно з Дослідницьким центром Словацької асоціації зовнішньої політики за сприяння Міністерства закордонних справ України та Міністерства закордонних та європейських справ Словацької Республіки проводять І-й щорічний Українсько-Словацький форум, повідомляється на сайті Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України.

Проведення Українсько-cловацьких форумів на щорічній основі започатковано та здійснюватиметься у розвитокдомовленостей на рівні міністрів закордонних справ країн Вишеградської четвірки про надання Україні допомоги у проведенні реформ у конкретних сферах в рамках імплементації Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Словаччина буде основною країною, яка надаватиме допомогу в сфері енергетики та енергобезпеки.

Мета І-го Форуму:

Відео дня

-     оцінка перспектив поглиблення двостороннього співробітництва між Україною та Словаччиною у сфері енергетики (в т.ч. безпеки постачань природного газу, реформування енергетичного сектору та підвищення енергетичної ефективності);

-     окреслення форм співробітництва в галузі реформування сектору безпеки;

-     визначення пріоритетів надання Словаччиною допомоги Україні в розробці рекомендацій для урядів обох країн.

Читайте такожПрем'єр Словаччини запевнив, що вони готові збільшити постачання газу до України

До участі у Форумі запрошені представники органів державної влади, експертного середовища, громадських організацій та бізнес-спільнот обох країн та ЗМІ. Зокрема, з української сторони запрошені представники високого рівня Адміністрації Президента України, Ради національної безпеки та оборони України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Комітетів  Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки та з питань національної безпеки та оборони. Участь у Форумі візьмуть Державний секретар Словацької Республіки, Надзвичайний та Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні, представники Міністерства закордонних та європейських справ Словацької Республіки.

Робочі мови: українська та англійська.

Місце проведення: Національний інститут стратегічних досліджень (м. Київ, вул. Пирогова, 7-а, 3-й поверх, конференц-зал).

Реєстрація учасників:  з 9:30 до 10:00.

Робота Форуму: з 10:00 до 15:00.

Попередня акредитація ЗМІ проводиться до 14 травня  2015 р. до 12:00 за телефонами: +38 044 235 2060, +38 063 393 0999  або електронною поштою: nimarch@niss.gov.ua

Контактна особа – Марченко Ніна Михайлівна.