minregion.gov.ua

Про це сказав Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко в інтерв’ю газеті «День».

За словами Віце-прем’єр-міністра України, сьогодні є так звані «групи опору реформі». Переважно, це сільські та селищні голови маленьких рад, голови районних адміністрацій, які живуть на дотації і мають від держави заробітну плату. 

«Ніщо так не мотивує людину, як гарний приклад. І сьогодні, якщо запитаєте міських голів або голів районних рад, «що у вас з фінансами?», то, по-перше, вони всі кажуть: добре. По-друге, сьогодні вчасно, практично день у день, проходять платежі через Державне казначейство, чого не було в нас вже дуже і дуже давно», - наголосив Геннадій Зубко.

Відео дня

Читайте такожУкраїна має перейти від радянської до європейської системи формування нормативів - Зубко

Віце-прем’єр-міністр України додав: «Є люди, які дуже бояться втратити своє робоче місце в органах місцевого самоврядування, після того, як їхня територіальна громада об’єднається з іншою територіальною громадою. Ними, на жаль, маніпулюють деякі політичні сили. Їм кажуть, вас, сільського голову, позбавлять робочого місця, заробітної плати. Але це ж не зовсім так. Ми ж залишаємо таку позицію, як староста в селі, який представлятиме громаду села в об’єднаній територіальній громаді», - пояснив Геннадій Зубко. 

За словами Віце-прем’єр-міністра України, спротив реформі є цілком очікуваним, адже він був скрізь: і в Швеції, і в Норвегії. «Тому ми будемо застосовувати помірний адміністративний тиск, проводячи децентралізацію. Добровільність є, і вона буде. Але у кінці слід буде поставити крапку», - підкреслив він. 

За твердженням Геннадія Зубка, реформа якісно змінить життя 95-97% громадян України. «А «невдоволених» лише 3-5%. Це ті люди, які просто не хочуть», -  зауважив він.