oblrada.kirovograd.ua

Як повідомляє прес-служба Кіровоградської облради, основна мета проведення засідання Координаційної ради - необхідність опрацювання механізму впровадження на території області Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад".

За даними прес-служби, перший крок до централізації на законодавчому рівні уже зроблено – це зміни до Бюджетного і Податкового кодексів, що вступили в дію у січні нинішнього року. Сьогодні країна входить у другий етап – добровільне об'єднання територіальних громад.

«Сьогодні ми в очікуванні змін на краще. Сподіваюся, що в рамках впровадження реформ відбудуться позитивні перетворення на користь громадян. Дуже важливо, щоб у територіальних громадах відбувалося публічне обговорення змін, що плануються у напрямі децентралізації влади. Переконаний, що на сьогодні нав'язування реформ зверху неприпустиме. Громади на місцях мають формувати пропозиції з метою їх урахування в процесі реформування», - зазначив Чорноіваненко.

Відео дня

Окрім того, як зазначається, голови районних рад висловили своє бачення обговорюваного питання та висловили пропозиції.

Також у ході засідання прийнято рішення про внесення змін до складу Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, а саме: виключено зі складу Координаційної ради голів районних рад, які склали повноваження — Данилюка Г.В., Савенка В.А., Заботкіна В.М. та включено Хруща С.І. - заступника голови Добровеличківської районної ради; Бабенко Л.В. - голову Долинської районної ради; Маліцьку Т.Л. - заступника голови Кіровоградської районної ради; Степаненко Н.А. - заступника голови Новоукраїнської районної ради; Марковського І.І. - секретаря Кіровоградської міської ради; Мироненка А.І. - голову Ленінської районної у місті Кіровограді ради.