Учасники заходу визначили основні напрямки роботи

В обговоренні взяли участь голова районної ради Віктор Шарко та голова РДА Олег Іпатов.

Під час обговорення зазначалося, що відповідно до Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад” та методики створення спроможних територіальних громад передбачено створення громад, які зможуть реалізовувати та надавати високоякісні послуги у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, житлово-комунального господарства, соцзахисту, а також інших життєво важливих сфер життя. Саме на необхідності створення таких умов, під час прийняття головами місцевих рад відповідальних доленосних рішень, наголосив голова районної ради Віктор Шарко.

Читайте такожУ Тернополі обговорили питання децентралізації

Відео дня

Учасники заходу обговорили також питання пов'язані з делегуванням представників сільських рад району до складу робочої групи з формування територій громад, проведення широкої інформаційної роботи, громадських обговорень, а також перспективи бюджетних формувань і напрямків фінансування загальноосвітніх, дошкільних закладів.

За результатами обговорених питань, учасники заходу визначили основні перспективні напрямки подальшої роботи. Зокрема внесли та підтримали пропозицію створення Горностаївської територіальної громади, до якої, за підтримки більшості голів місцевих рад, мають увійти всі населені пункти Горностаївського району.