auc.org.ua

22 квітня у Польщі відбулося підписання угоди про партнерство між містами Тетіїв, Київської області та Жори, Сілезького воєводства. Документ про співпрацю підписали Тетіївський міський голова Руслан Майструк та президент міста Жори Вальдемар Соха.

Про це повідомляється на сайті Асоціації міст України.

"Контакти та співпраця між мешканцями міст Жори і Тетієва, особливо молоддю, засновані на обміні у галузі культури, спорту, підприємницької діяльності та функціонування місцевого самоврядування, будуть здійснюватися через досягнення взаємного розуміння, визнання і згоду", - повідомляється в підписаній угоді.

Відео дня

За словами Тетіївського міського голови Руслана Майструка, угода про партнерство відкриє для міста нові горизонти: "Це перше місто-побратим у Тетієва. Співпраця з містом Європейського Союзу дасть нам змогу перейняти найкращий західний досвід. Також це можливість обміну у галузях культури, спорту, освіти, органах місцевого самоврядування. Крім того, ми можемо здійснювати різні спільні проекти. Загалом, це гарна можливість для Тетієва стати повноцінним європейським містом".

Довідка. Місто Жори Сілезького воєводства, в якому проживає 62 тис. осіб, розташоване на півдні Польщі. Жори мають розвинену інфраструктуру та туристичну галузь, історико-краєзнавчу освіту та культуру. Тут працює велика кількість підприємств, що забезпечують мешканців робочими місцями.