/ kvedomosti.com

Про це сказав Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час відкриття Міжнародного архітектурного фестивалю CANactions.

«Сьогодні є конкретний сформований запит в суспільстві на нову якість життя. Ми дуже б хотіли, щоб сьогодні підхід до розвитку території, до містобудування, до урбаністики був новий», - сказав Геннадій Зубко.

За його словами, «саме такі фестивалі і дозволяють в кінцевому результаті виробляти стратегію розвитку українських міст».

Відео дня

«Сьогодні нам потрібно діяти і створювати можливості для тих, хто хоче розвиватись. Нам не по дорозі із тими, хто лишень хоче задовольнити свої потреби, нам потрібно думати про майбутні покоління, які повинні бути конкурентоздатними у європейському середовищі», - наголосив Віце-прем'єр-міністр України.

Читайте такожПрезидент схвалив децентралізацію архітектурно-будівельного контролю

Геннадій Зубко зазначив, що потрібно закласти такий фундамент для подальшого розвитку: «Потрібно напрацювати розуміння розвитку архітектурного напрямку. Я вважаю, що зараз настав час лідерства архітекторів в Україні, і ми повинні разом створити і Архітектурний хаб і площадку для комунікацій для поєднання досвіду та енергії різних поколінь архітекторів».

Віце-прем'єр-міністр України додав, що з боку держави потрібно зробити все необхідне у законодавчому, регуляторному полі аби архітектурне середовище змогло самостійно регулювати свою діяльність.