REUTERS

Місцеві вибори в Україні доцільніше перенести на півроку для проведення реформи системи місцевого самоврядування.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку у Варшаві під час зустрічі з групою українських журналістів наголосив депутат польського сейму, екс-заступник міністра економіки Республіки Польща, колишній міністр зовнішньоекономічних зв’язків Польщі, екс-мер Варшави Мартін Свєнціцький.

"Моя порада: перенести вибори до місцевих рад на півроку, щоб за цей час підготувати конституцію, всі інші закони, перенести фінансові повноваження, зробити територіальні зміни, і вже пізніше, навесні 2016 року, зробити вибори до нових одиниць місцевого самоврядування за нового розподілу громад і районів", - сказав Свєнціцький.

Відео дня

Читайте такожМісцеві вибори можуть стати початком формування нової політичної еліти - політолог

За його словами, в Україні також обговорюється й інший варіант: провести вибори восени 2015 році до органів місцевого самоврядування, які зараз існують, і передбачити два роки для того, щоб мати можливість переконатися, що нова система місцевого самоврядування успішна. "Однак я би не радив так робити", - наголосив Свєнціцький, який під час реформування системи самоврядування в Польщі працював в уряді країни.