pohlyad.com

Про це в ефірі 24 каналу сказав  Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Після новорічних свят, ми сподіваємося, що Верховна Рада розгляне наш законопроект про децентралізацію повноважень держархбудконтролю. Також на місця будуть передані повноваження  з реєстрації всіх майнових прав», - сказав Геннадій Зубко.

Раніше Віце-прем’єр-міністр заявляв, що Уряд вніс на розгляд Верховної Ради України законопроект, який передбачає децентралізацію повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства. Документом передбачена можливість створення органів архбудконтролю у складі органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій. З прийняттям цього закону, повноваження з видачі дозвільних документів, здійснення архбудконтролю та прийняття в експлуатацію об’єктів передаються на місцевий рівень. Також законопроект удосконалює процедури подання декларацій про початок виконання підготовчих і будівельних робіт шляхом встановлення вичерпного переліку підстав для їх повернення та скорочує термін видачі технічних умов з 15 до 10 робочих днів. Встановлюється вичерпний перелік документів, що подаються для прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Відео дня

Профільний парламентський комітет вже розглянув проект закону та рекомендуватиме парламенту розглянути його в першому читанні для прийняття за основу.

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра України