kvedomosti.com

Про це він по завершенню засідання Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування, яке відбулося в стінах Верховної Ради.

Державну регіональну політку Геннадій Зубко назвав однією із невід’ємних складових реформ. За його словами, особливого значення це питання набуло у зв’язку з підписанням Угоди про асоційоване членство України в ЄС.

«Нам необхідно синхронізувати нашу систему суб’єктів та об’єктів державної регіональної політики, інструментарії її реалізації із системами країн Європейського Союзу», - сказав урядовець.

Відео дня

Одним із базових у сфері регіональної політики Геннадій Зубко назвав  законопроект «Про засади державної регіональної політики», який визначає основні правові, економічні, соціальні, екологічні, гуманітарні та організаційні засади нової державної регіональної політики, як складової частини внутрішньої політики України та створює законодавчу основу для її реалізації.

«Сподіваюся, що з початком сесії, законопроект буде ухвалено. Це відкриє для України додаткові можливості у співпраці з відповідними програмами Європейського Союзу», - підкреслив Геннадій Зубко.

Він звернув увагу на те, що парламентом підтримана пропозиція про передбачення у Державному фонді регіонального розвитку 3 млрд. грн. Також  1 млрд. грн. виділено на підтримку розвитку сільських територій.

«Наше спільне завдання – органів місцевого самоврядування, Уряду оперативно підготувати якісні проекти та програми, реалізація яких дасть поштовх і стимулювання для місцевого та регіонального розвитку», - додав Віце-прем’єр-міністр.