REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, з 49 присутніх депутатів 20 проголосували «за» рішення про схвалення звернення України до ООН та інших міжнародних організацій з проханням визнати «Донецьку народну республіку» і «Луганську народною республіку» терористичними організаціями, а Росію державою-агресором, 12 утрималися, решта депутатів просто не голосувала.

Читайте такожБроварська міськрада підтримала заяву про визнання Росії державою-агресором

Для того, щоб рішення було ухвалене необхідно було набрати 26 голосів.

Відео дня

На думку експерта РПР, директора з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства Анатолія Ткачука, в 2006 році, після перемоги на виборах в багатьох місцевих радах Партії регіонів, ці ради прийняли рішення про впровадження в своїх територіях російської мови, як регіональної; про те, що територія області (району, міста) вільна від НАТО. Прийняття таких рішень радами на Сході автоматично вело до обурення на Заході. Такі рішення лише продовжували продукувати суспільний розкол, а не солідарність.

До місцевих виборів залишилось не так багато часу, в Україні війна, в багатьох місцевих радах досі депутатами є люди «старого часу», є ті, хто не хоче втягуватись в політику або просто боїться «коктейлю Молотова» у свої двері.

"В таких радах голосування про «агресора Росію та терористів ЛНР-ДНР» провалюється", - підкреслив експерт.  "Результат – посилення розколу в самій раді, в суспільстві, цькування одних, залякування інших. Ну і картинка для російських ЗМІ та європейських інституцій. Перші – показують, що в Україні наростає розкол і знову одні (схід) люблять Росію, а інші (захід) її ненавидять. Другі – не розуміють, чому в демократичній Україні органи місцевого самоврядування займаються питаннями, які не належать до їх компетенції, а органи виконавчої влади держави на це не реагують", сказав Анатолій Ткачук.

"Але як відреагувати виконавчій владі в цій ситуації? Опротестовувати рішення ради про визнання Росії агресором? Висновок: маємо справу з типовим вірусом. Як не зроби, проблема забезпечена", - підсумував він.