Цей захід є платформою для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем і перспектив у сфері місцевого самоврядування та підвищення ролі місцевих органів влади у розвитку держави, повідомляє сайт Асоціації міст України.

Так, у 10 тематичних панельних дискусіях взяли участь міські голови, українські та іноземні експерти у сфері місцевого самоврядування, представники муніципалітетів та органів виконавчої влади, міжнародних донорських організацій та дипломатичного корпусу, громадських організацій та аналітичних центрів, а також центральних органів влади. Асоціацію міст України на заході представляли Президент АМУ Криворізький міський голова Ю.Вілкул, заступник директора з питань реформ Ю,Баранов, заступник директора Центру аналізу та розробки законодавства В.Пархоменко.                                 

Відео дня

В ході Форуму учасники у формі панельних дискусій обговорили такі теми:

реформування місцевого самоврядування та децентралізація;

податкова реформа та бюджетна децентралізація в Україні;

муніципальна консолідація в Україні та інших європейських державах;

реформа виборчого законодавства про місцеві вибори в Україні;

місцевий розвиток в контексті муніципальної консолідації;

АТО: нові завдання для соціальної політики муніципалітетів;

безпека міст: реформа міліції та співпраця з громадою;

електронне врядування та розвиток інформаційних технологій;

децентралізація освіти в Україні;

належне врядування та якість життя мешканців.

За підсумками Форуму готується Резолюція. Проект документу протягом двох тижнів у дистанційному режимі обговорюватимуть учасники заходу. Після прийняття остаточного варіанту Резолюція буде направлена до центральних органів законодавчої та виконавчої влади України.