Гройсман / Фото УНИАН

Зміни до Конституції України щодо децентралізації мають бути внесені до місцевих виборів у жовтні цього року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав журналістам голова Верховної Ради, голова Конституційної комісії Володимир Гройсман після сьогоднішнього першого засідання комісії.

"Я думаю, що найперший блок, який може бути достатньо швидко напрацьований, це децентралізація, у тому числі на базі тих змін, які минулого року були підготовлені президентом і внесені у парламент, по яких уже є позитивні висновки Венеціанської комісії", - сказав Гройсман.

Відео дня

Читайте такожДецентралізація не торкнеться сфери оборони та зовнішньої політики - Порошенко

За його словами, "по децентралізації треба зробити все для того, щоб ці зміни були опрацьовані і прийняті до місцевих виборів, тобто до жовтня".

"Це означає, що до 15 липня, на цій сесії (Верховної Ради), мають бути проголосовані двічі зміни. Мова йде, перше, що ми включаємо в порядок і направляємо на висновок до Конституційного Суду і Венеціанської комісії. І друге - це вже коли вони повернуться з висновками і мають бути теж проголосовані українським парламентом. І остаточне затвердження вже 300 голосами має відбутися на наступній сесії парламенту, яка розпочинається з вересня", - сказав Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, на засіданні Конституційної комісії Гройсман заявив, що робота комісії розпочнеться у трьох секторах - децентралізація влади, питання правосуддя і прав людини.