REUTERS

Польські експерти нададуть Україні консультативну допомогу у реалізації регіональних пілотних проектів з об'єднання територіальних громад, повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Ради В’ячеслав Негода, за результатами XII засідання українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва, що відбулося 31 березня – 1 квітня 2015 року у польському місті Жешув.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Нашим першочерговими завданнями на даному етапі є затвердження Урядом Методики формування спроможних територіальних громад з тим, щоб обласні державні адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування якнайшвидше змогли приступити до розроблення та схвалення перспективних планів їх формування. У цьому контексті в першу чергу ми орієнтуємося на досвід Польщі і розраховуємо на активну підтримку польських колег, їхню консультаційну допомогу, як на регіональному так і місцевому рівнях. Польська сторона готова надати сприяння місцевим органам влади у запровадженні пілотних проектів добровільного об'єднання територіальних громад», - сказав В’ячеслав Негода.

Відео дня

Читайте такожВісім громад Дніпропетровщини отримали європейські гранти на проекти з водопостачання

Заступник міністра також нагадав, що за рекомендацією Експертної групи при Голові Верховної Ради України опрацьовується питання створення регіональних офісів та запровадження інституту уповноважених з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації та організації територіальної влади.