Як повідомляє Рада Європи, відповідні домовленості були досягнуті в ході зустрічі генерального секретаря РЄ Торбйона Ягланда з українським віце-прем'єр міністром Генадієм Зубком, яка відбулася у Страсбурзі.

З цього приводу сторони підписали спільну заяву.

Відео дня

"Ці регіональні вузлові центри прокладуть шлях до децентралізації, яка, як нам відомо, є надзвичайно важливою для стійкої політичної стабільності України", - заявив Ягланд.

У свою чергу Зубко наголосив, що спільна ініціатива "допоможе полегшити проведення реформ у сфері децентралізації на місцевому рівні і буде гарантувати, що всі учасники будуть поінформовані щодо децентралізації і будуть брати активну участь в її підготовці та виконанні".

У відповідності з домовленостями, регіональні офіси підтримки будуть відкриті у 25 областях України. РЄ призначить одного провідного експерта у кожному з них. Очікується, що офіси будуть засновані на початку травня і будуть працювати, як вузловий центр, надаючи поради місцевій владі, обраним представникам та громадянському суспільству. Вони також будуть надавати відгуки від регіональних представників щодо законопроектів та будуть проводити інформаційні кампанії, щоб допомогти виборцям зрозуміти нові механізми напередодні майбутніх місцевих виборів.