minregion.gov.ua

Відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка з представниками міжнародних організацій, повідомляє прес-служба відомства

Як зазначається, віце-прем’єр-міністр України ознайомив учасників зустрічі з питаннями підготовки до Міжнародної конференції на підтримку України, яка відбудеться 28 квітня в Києві. «Конференція продемонструє напрямки, в яких Україна чекає міжнародної підтримки. В напрямку гуманітарної ситуації, яка сьогодні вимагає вирішення від всіх європейських країн, ми хочемо максимально залучити експертну, технічну і матеріальну допомогу», - сказав він.

Читайте також"5 канал" розпочинає цикл ток-шоу на тему децентралізації у партнерстві з АМУ

Відео дня

«В іншому напрямку, ми хочемо показати, що реформи, зокрема бюджетна децентралізація, дерегуляція в бізнесі, судова реформа, антикорупційне законодавство, дають можливості для інвестицій в сектор енергетики та енергоефективності, агропромисловий комплекс, в розвиток інфраструктури та будівництва. Це інвестиції в майбутню європейську країну», - додав Геннадій Зубко.

«Ми готові до створення нових інструментів і для залучення інвестицій, і для ефективної гуманітарної допомоги», - зазначив він.

Окрім того, як зазначається, віце-прем’єр-міністр України  підтримав пропозицію Координатора системи ООН в Україні Ніла Вокера про створення декількох робочих груп, які б опрацьовували оперативні питання щодо роботи гуманітарних місій і надавали пропозиції для прийняття рішень на більш високому рівні. До складу таких груп увійдуть представники гуманітарних організацій та відповідних міністерств та відомств, які займаються питаннями допуску на територію України, оформлення та транспортування гуманітарних вантажів.

Ніл Вокер висловив сподівання на успішність проведення Міжнародної конференції на підтримку України: «Ця конференція важлива для того, щоб український Уряд показав, що вже зроблено і які ще інструменти потрібно залучити для ефективності співпраці з міжнародними організаціями».