гройсман / УНИАН

Перед початком «години запитань до Уряду» щодо децентралізації влади у Верховній Раді у п’ятницю В.Гройсман зазначив, що завдяки спільній роботі «команди Уряду, Адміністрації Президента, Парламенту» внесено зміни до Податкового та Бюджетного кодексів, бюджету на поточний рік у частині запровадження механізмів реальної фінансової децентралізації, сказано на сайті Української асоціації районних та обласних рад.

В.Гройсман нагадав, що Парламент ухвалив низку важливих законодавчих актів, які регулюють відносини у сфері місцевого самоврядування, зокрема, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та вдосконалення містобудівного законодавства», яким передано функції зі здійснення державного архітектурно-будівельного контролю від центрального органу виконавчої влади до органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади, а також спрощено деякі дозвільні та погоджувальні процедури у будівництві.

Читайте такожЗміни до Конституції щодо децентралізації мають бути проголосовані двічі до 15 липня - Гройсман

Відео дня

Голова Верховної Ради висловив сподівання, що найближчим часом Парламент ухвалить законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування у сфері регулювання земельних відносин та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг.

«Сьогодні відбувається величезна робота щодо формування нової Конституції, яка дозволить громадам по-справжньому бути ефективними і виконувати завдання, які ставлять перед ними виборці, — сказав В.Гройсман. — Маємо робити усе задля пришвидшення темпів нашої роботи і формування належної системи самоврядування у країні».

Раніше Гройсман повідомив, що робоча група з питань децентралізації має підготувати проект змін до Конституції до 13 травня.