Вячеслав Негода / minregion.gov.ua

Під час обговорення  акцентовано увагу на необхідності роз’яснення строків, які визначені у ЗУ «Про добровільне об'єднання територіальних громад», повідомляється на сайті Асоціації міст України.

Нагадаємо, Центр аналізу та розробки законодавства АМУ підготував Роз'яснення щодо строків окремих етапів об'єднання територіальних громад.

На засіданні парламентського Комітету Асоціацію міст України представляв заступник директора Центру професійного розвитку та правової допомоги В.Кравченко.

Відео дня

Читайте такожВ Україні стартував процес добровільного об’єднання громад - Негода

Народні депутати, розглянувши проекти Законів, прийняли рішення:

- проект Закону про державно-правовий експеримент з проведення реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади на території Калуського району та міста Калуша Івано-Франківської області  (№1661)

Асоціація підтримувала прийняття законопроекту за основу. За рішенням Комітету, законопроект знято з розгляду на прохання суб’єкта законодавчої ініціативи у зв'язку з необхідністю формування узгодженої позиції членів Комітету.

- проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо поновлення гарантій пенсійного забезпечення виборним особам місцевого самоврядування та науковим працівникам) (№2554)

Асоціація надавала позитивний висновок до законопроекту. Комітет прийняв рішення рекомендувати Парламенту прийняти законопроект за основу за наслідками розгляду у першому читанні.

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" (щодо спрощення процедури відкликання депутатів місцевих рад) (№2123)

Асоціація у висновку зазначала, що законопроект доцільно направити суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання у зв’язку з необхідністю, по-перше, усунення недоліків техніко-юридичного характеру, по-друге, приведення законопроекту до положень чинного законодавства. Комітет прийняв рішення рекомендувати Парламенту за наслідками розгляду у першому читанні повернути законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

- проект Закону про ініціативу громадян щодо прийняття нормативно-правових актів та інших рішень органами влади (№1140)

Асоціація у висновку висловилася за необхідність відхилення законопроекту. За рішенням Комітету, запропоновано профільному парламентському Комітету, визначеному головним з цього питання, рекомендувати Парламенту за наслідками розгляду у першому читанні відхилити законопроект.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Україні відкриють 24 регіональні центри підтримки децентралізації.