kor.gov.ua

Тимчасова робоча група була створена спільним розпорядженням Фастівської райдержадміністрації та Фастівської районної ради від 31.03.2015. №124-од/04, сказано в повыдомленні на сайті Київської обласної ради.

У засіданні взяли участь Фастівський міський голова Нетяжук В.М., депутат районної ради Барановський С.Л. та голови сільських, селищних рад району.

Читайте такожУ Мінрегіоні розповіли про перспективні плани формування територій громад

Відео дня

Голова районної ради Сиваненко Г.П. ознайомив учасників наради із основними етапами проведення адміністративної реформи і зауважив, що затвердження Методики формування спроможних територіальних громад є першим етапом реалізації закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад», що набув чинності 4 березня цього року. Метою даної реформи є покращення життя населення, а також створення самодостатніх громад, які зможуть забезпечити належний рівень соціально-економічного розвитку своєї території. Для тих громад, які об’єднаються, з Державного фонду регіонального розвитку передбачена фінансова допомога на розвиток інфраструктури; громади, які не об’єднаються, фактично залишаться без фінансування.

У рамках зустрічі учасники активно обговорювали питання послідовності дій у справі об’єднання територіальних громад, проведення цієї процедури на території району, а також висловлювали свої побажання щодо можливого об’єднання. Фастівський міський голова Нетяжук М.В. зазначив, що в середу 08.04.2015р. відбулося засідання робочої групи у Київській облдержадміністрації з цього питання, і зауважив, що на території району планується створення двох громад: Фастівської (до якої будуть входити також села Устимівка і Ковалівка) та Борівської (до якої буде входити село Плесецьке).

В ході засідання було вирішено подати пропозиції до Київської облдержадміністрації щодо створення на території району п’яти територіальних громад, а саме: Фастівської, Кожанської, Борівської, Червономотовилівської та Томашівської. Маємо надію на позитивне вирішення даного питання.

Раніше заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода заявив, що в Україні стартував процес добровільного об’єднання громад.