decentralization.gov.ua

У нараді взяли участь представники Мінрегіону, заступники голів облдержадміністрацій, визначені відповідальними за координацію виконання заходів із проведення реформ у сфері місцевого самоврядування і децентралізації повноважень органів виконавчої влади, керівники прес-служб обласних державних адміністрацій, керівники офісів реформ, експерти у сфері реформ. Асоціацію міст України представляли Виконавчий директор М.Пітцик та Директор проекту ДІАЛОГ О.Томнюк, повідомляє АМУ "Спільними зусиллями".

Захід відбувся за сприяння Української асоціації районних та обласних рад.

«Ми маємо обмаль часу для того, щоб сформувати потрібну базу для тих громад, які вирішили об’єднатися. Ми повинні створити для них прийнятні умови для об’єднання, тож для цього у кожному регіоні потрібно розробити та затвердити перспективні плани. Потрібно налагодити взаємодію для вирішення цього завдання між обласними державними адміністраціями, регіональними офісами реформ, районними державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, створити групи підтримки з числа представників громадськості, налагодити роботу зі ЗМІ. Якщо ми вписуємося у графік підготовки до місцевих виборів, то реформа буде успішною» - наголосив В.Негода.

О.Томнюк зазначила, що реалізовані у квітні заходи – Інформаційний семінар з організації роботи Офісів реформ та оформлення працевлаштування директорів Офісів і їх команд – були успішними та ефективними. До АМУ вже почали надходити перші плани роботи Офісів, які найближчим часом будуть розглянуті і затверджені. Під керівництвом колишнього Славутицького міського голови В.Удовиченка запрацював Київський Офіс реформ та сформовано команду експертів. Також О.Томнюк звернулася до керівників Офісів з проханням доукомплектувати штати експертів для забезпечення ефективної роботи Офісів.

В ході наради представники облдержадміністрацій та керівники офісів реформ поінформували про стан розроблення проектів перспективних планів формування територій громад, кадрове та технічне укомплектування офісів реформ, заплановані заходи щодо посилання інформаційно-роз'яснювальної роботи.