mon.gov.ua

Це вже другий етап змагань, перший проходив у районах, де були обрані найкращі представники учнівського врядування. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

Мета конкурсу – підтримка учнівського самоврядування в області, виявлення дітей-лідерів, які на місцях ведуть активну діяльність та мають чітку громадянську позицію, прагнуть змін в своєму місті чи селі, районі, області та навіть країні.

У конкурсі взяло участь 17 юнаків та дівчат віком від 14 до 16 років. Змагання передбачало три конкурсні етапи: «візитна картка», де учасники мали презентувати себе, своє життєве кредо, соціальну позицію, діяльність; «інтелектуальні змагання», у яких учасники знаходили вихід із нестандартних ситуацій, уявляючи себе ведучим, мером чи PR-менеджером; «робота в команді».

Відео дня

Журі конкурсу оцінювало вміння юних лідерів знаходити спільну мову з опонентами та працювати в колективі.

«За останні кілька років учнівське самоврядування в області суттєво змінилось, діяльність органів шкільного самоврядування стала більш якісною, молодь -  значно активнішою. Ми прагнемо змін, якісних змін. І коли ми працюємо - бачимо результат, працювати хочеться ще активніше», -  наголосила Андріана  Галай, президент закарпатського обласного учнівського парламенту «Нове покоління».

За підсумками конкурсу перемогу здобув  Антон Гроза з міста Ужгорода, друге місце посіла Богдана Буркало з Виноградівщини, а от бронзова відзнака дісталась Антоніні Заводяк із Воловецького району.

Організатори щорічного конкурсу - Закарпатський обласний учнівський парламент «Нове покоління» зазначили, що такі зустрічі здружують, об’єднують і сприяють вихованню найкращих рис сучасного громадянина – патріота своєї землі, держави.