volynnews.com

У Дніпропетровській області почала працювати онлайн-школа місцевого самоврядування. Про це стало відомо 12 травня під час прес-конференції «Реформа місцевого самоврядування та децентралізація: які кроки у цьому напрямку робить Дніпропетровщина?». Про це повідомляється на сайті Дніпропетровської обласної ради.

Унікальний для України курс «Реформування місцевого самоврядування та децентралізація влади» проходить у вигляді дистанційного навчання до якого вже долучилися близько 1000 управлінців, депутатів різних рівнів та громадських діячів регіону. Школа відкрилася за ініціативи голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода спільно з швейцарсько-українським проектом DESPRO та ДРІДУ НАДУ при Президентові України.

«Навчання у школі – конкретні кроки для подальшої успішної роботи представників місцевого самоврядування в умовах децентралізації. У цьому напрямку ми співпрацюємо з успішними світовими проектами з Швейцарії, Канади, Німеччини, Польщі», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Відео дня

Курс триватиме до 14 червня 2015 року. За 1,5 місяці у ході 5-ти модулів слухачі отримають знання з основних завдань реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади: нова регіональна політика, створення ефективних громад та їх участь в управлінні територіями, бюджетна децентралізація, механізми забезпечення сталого місцевого розвитку в умовах децентралізації та багато іншого. За кожним модулем йтиме тестування для самоконтролю. Також, посадовці працюватимуть у командах, де готуватимуть плани об`єднань територіальних громад та презентують результати своєї роботи