Фото УНІАН

14 травня об 11.00 у залі засідань міської ради Чернігова буде презентовано План дій зі сталого енергетичного розвитку міста (ПДСЕР) до 2023 року. У заході візьмуть участь члени виконавчого комітету, депутати міської ради засоби масової інформації, представники Громадянської мережі ОПОРА та інших громадських організацій. Про це повідомляється на сайті Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень.

План дій зі сталого енергетичного розвитку Чернігова після затвердження на пленарному засіданні міськради, що планується уже у травні 2015 року, надалі стане основним стратегічним документом міста із впровадження заходів, які призведуть до скорочення споживання енергоресурсів та заміщення традиційних джерел енергії альтернативними. Як наслідок, це дозволить зменшити викиди у навколишнє природне середовище шкідливих речовин, поліпшити екологічний стан бодай і незначної, проте важливої частки в поліпшення кліматичної ситуації в Україні і світі.

ПДСЕР Чернігова було розроблено в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». 

Відео дня

Ознайомитись із проектом ПДСЕР можна на сайті міської ради: детальніше про проект. 

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.