Владимир Гройсман / Фото УНИАН

Базові законопроекти щодо децентралізації визначено на 70%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова Верховної Ради України, голова Конституційної комісії Володимир Гройсман сьогодні під час брифінгу.

"Фактично, ви бачили, що по децентралізації вже на 70% базові речі визначені", - сказав він.

Відео дня

За словами Гройсмана, на сьогоднішньому засіданні були узгоджені та вирішені важливі питання, що стосуються децентралізації.

Читайте такожПрезидент схвалив децентралізацію архітектурно-будівельного контролю

"Ми рухаємося досить інтенсивно до формування повного тексту. Але хочу наголосити, що цей текст - це буде тільки варіанти пропозицій президента України щодо внесення змін до Конституції. Конституційний процес ми будемо продовжувати достатньо широко, оскільки маємо власний досвід - майже 20 років чинної Конституції, і ми розуміємо, що певні рішення необхідно вже сьогодні корегувати, опираючись на власний досвід", - сказав Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, Конституційна комісія була створена указом президента України від 3 березня 2015 року. Її персональний склад був затверджений президентом 31 березня.

На першому засіданні Конституційної комісії 6 квітня було прийнято рішення про створення трьох робочих груп.

Ці групи напрацьовують зміни до Конституції України за пріоритетними напрямками реформування – децентралізації, удосконалення конституційних засад правосуддя та конституційного регулювання прав, свобод і обов’язків людини та громадянина.