ЮНИСЕФ

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Під час зустрічі було обговорено питання співпраці в галузі дошкільної та загальної середньої освіти.

Наталія Кияк повідомила про найближчі плани роботи ЮНІСЕФ. Зокрема, розпочато низку нових проектів, спрямованих на розширення програм допомоги переселенцям та соціально-економічного відновлення регіонів, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України.

Відео дня

ЮНІСЕФ спільно з Міністерством освіти України та місцевими адміністраціями (загальна сума проекту 3.7 мільйонів дол. США) продовжить роботу над покращенням доступу дітей, що зазнали негативного впливу внаслідок конфлікту на сході України, до якісної освіти. Буде відремонтовано тридцять п’ять шкіл у Донецькій та Луганській областях, що надасть доступ до освіти для 10,000 дітей. Крім того, 30.000 дітей отримають шкільне приладдя; а 50 шкіл із зони конфлікту отримають необхідне обладнання та меблі. Зазначений проект реалізується за фінансової допомоги Уряду Японії. В подальшому ЮНІСЕФ планує долучитися до реконструкції дошкільних навчальних закладів, які тривалий час не працювали.

Також розмова йшла про співпрацю ЮНІСЕФ із благодійним фондом ЛЕГО Фаундейшн, одним з напрямків якої є допомога дітям Донецької та Луганської областей шляхом забезпечення наборами ЛЕГО.

«На даний час, - розповіла Наталія Кияк, - ЮНІСЕФ Україна організовує надання психосоціальної допомоги дітям, що постраждали від конфлікту в Україні. Наразі, проводиться тренінг 80-ти спеціалістів, які зможуть допомогти більше ніж 1200 дітям впоратись із імовірними психологічними травмами».

Чотириста шкільних психологів, що пройшли тренінги ЮНІСЕФ, уже працюють з дітьми у східній Україні.

На завершення зустріч Юрій Кононенко зазначив, що Міністерство і надалі буде підтримувати освітні програми ЮНІСЕФ та сприяти їх впровадженню у різних регіонах України.