zik.ua

Необхідність опрацювання механізму впровадження на території Яворівського району Львівської області Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» зібрало у сесійній залі адмінбудинку м. Яворова чиновників, війтів та мерів. Про це повідомляє Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад.

Тон у розмові задали голови Яворівських РДА та районної ради – відповідно Орест Гнип, Іван Карпа, які наголосили на тому, що в результаті добровільного об’єднання необхідно зробити територіальні громади сіл та селищ здатними забезпечити належний рівень надання послуг у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства.

«Сподіваюся, що в рамках впровадження реформ відбудуться позитивні перетворення на користь громадян. Дуже важливо, щоб у територіальних громадах відбувалося публічне обговорення змін, що плануються у напрямі децентралізації влади. Громади на місцях мають формувати пропозиції з метою їх урахування в процесі реформування», – зазначив очільник Яворівського району Орест Гнип.

Відео дня

Зібрання відбулося у формі діалогу, запитань та відповідей. Голови міст, селищ, сіл висловили низку пропозицій.

Особлива дискусія тривала стосовно питань найбільш оптимальних варіантів об’єднання місцевих громад, присутніх найбільше цікавили основні принципи здійснення реформування та юридично-правова база децентралізації.