decentralization.gov.ua

По завершенні пленарного засідання Комісії у п’ятницю В.Гройсман зазначив, що люди на місцях повинні вникати у суть реформи, яка, серед іншого, спрямована на вирішення проблем належного фінансового забезпечення делегованих повноважень органів місцевого самоврядування, що сприятиме підвищенню спроможності територіальних громад.

Голова Комісії заявив, що її робота відбувається інтенсивно і змістовно. «Є відповідні результати, є дискусія, але вона продуктивна: кожен член Комісії може висловити свою думку, внести пропозицію і знайти розуміння», - підкреслив він. За словами В.Гройсмана, таке бажання досягти компромісу демонструють усі члени Комісії.

В.Гройсман поінформував про перебіг засідання, звернувши увагу, зокрема, на те, що вже є визначеність щодо розмежування повноважень громад різних рівнів, і на наступному тижні відповідна робоча група доопрацьовуватиме це питання.

Відео дня

На запитання журналістів, коли можна очікувати на остаточну версію проекту закону про внесення змін до Конституції у частині децентралізації, В.Гройсман висловив думку, що нині цей документ підготовлено на 70%. «Відбувається фахова професійна дискусія конституціоналістів. Попереду матимемо політичну дискусію», - сказав він.

В.Гройсман повідомив про декілька варіантів здійснення конституційних змін у судовій сфері та у частині дотримання прав людини. «Рухаємося інтенсивно у цьому напрямку», - заявив він. При цьому В.Гройсман нагадав, що текст, напрацьований Комісією, буде основою для пропозицій Президента України щодо змін Основного закону.