децентрализация

Листом визначено спільну роботу Національної академії, зокрема Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів, і Університету Прикладного Менеджменту, яка передбачає участь навчальних закладів у проведенні навчань з підвищення кваліфікації керівних співробітників муніципалітетів.

Відповідно до підписаного документу, Університет Прикладного Менеджменту підготує та проведе низку семінарів для учасників програми – слухачів Інституту підвищення кваліфікації  керівних кадрів Національної академії, а також організує їх навчання у Німеччині. У свою чергу на Інститут підвищення кваліфікації керівних кадрів академії покладено обов’язок щодо відбору учасників програми.

Читайте такожГройсман пропонує обговорювати зміни до Конституції щодо децентралізації на територіальному рівні

Відео дня

Завдяки співпраці навчальних закладів слухачі та представники академії отримають можливість пройти стажування у міському управлінні міста Мангайм (Федеративна Республіка Німеччина) й ознайомитись із особливостями його діяльності з метою подальшого впровадження кращих європейських практик у діяльність органів місцевого самоврядування в Україні.

Також сторони обговорили напрями подальшої співпраці. Зокрема після реалізації програми підвищення кваліфікації Національна академія і Університет Прикладного Менеджменту планують продовжити співпрацю за програмами обміну DAAD і/або Еrasmus.