Про це повідомляє сайт Черкаської облради.

Участь у засіданні робочої групи першого дня взяла низка депутатів обласної ради. Наталія Старікова, Юрій Громовський, Юрій Сегеда, Володимир Ніжніков, Віктор Роєнко, Максим Колісник, Віталій Полях, Галина Кучер виступили зі своїми пропозиціями та зауваженнями до доповідачів. Кожен з представників районів і міст представив своє бачення об’єднаних територіальних громад конкретного регіону.

Відео дня

Члени робочої групи дійшли спільної думки про те, що у підготовці процесу об’єднання громад є підводні камені: непідготовленість правової бази, недостатня поінформованість населення, через що багато людей виступають проти такого об’єднання. Учасники засідання були одностайні у думці, що об’єднання громад – процес невідворотний і необхідний. Адже це дасть регіонам додаткові кошти, які нині витрачаються на заробітну плату надавачів адміністративних послуг. За попередніми розрахунками, один район зможе економити до кількох мільйонів на рік, що дозволить витрачати ці кошти на нагальні потреби громади. Щодо болючого питання оптимізації закладів освіти, медицини і культури, яке неодноразово піднімалося під час засідання, то експерти підкреслили, що це вирішуватимуть самі громади, так само, як і прийматимуть рішення щодо об’єднання. 

Ці проекти перспективних планів об’єднання територіальних громад, які розробляють в усіх районах Черкащини, мають бути схвалені на позачерговій сесії обласної ради. Потім їх направлять на затвердження до Кабміну.