Спочатку реформи, потім - вибори

Відео дня

Про це провідомляє Українська асоціація районних та обласних рад.

Як підкреслив голова обласної ради, ключова робота зараз пов’язана з напрацюванням змін до Конституції України в частині децентралізації.

«Нам потрібно вийти на завершальний етап підготовки змін до Конституції з тим, щоб у червні Верховна Рада не менше ніж 226 голосами ухвалила зміни. Потім їх розгляне Венеційська комісія, Конституційний Суд України, а вже у вересні знадобиться 300 голосів народних депутатів для остаточного прийняття змін до Конституції», — зазначив Сергій Чернов.

«Враховуючи, що вибори до місцевих рад заплановані на 26 жовтня, до цього моменту необхідно повністю сформувати нормативну базу. Люди повинні розуміти, які повноваження вони надають своїм обранцям, а ті, у свою чергу, мають знати, які зобов’язання беруть на себе», — наголосив у розмові з представниками делегації ПАРЄ Сергій Чернов.

«Глибоко переконаний, що спочатку в Україні мають відбутися реформи, а потім – вибори, — підкреслив голова Харківської обласної ради. – У протилежному випадку реформа затягнеться на багато років, а через рік доведеться проводити позачергові вибори.

Якщо ж ми найближчим часом зробимо кілька потужних кроків у реформуванні, місцеві громади зрозуміють переваги децентралізації, тоді реформи вже неможливо буде зупинити».