chor.gov.ua

23 травня голова обласної ради Микола Звєрєв разом із Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргіте Даудзе з робочою поїздкою побували в Ніжинському районі.

У заході також взяли участь народний депутат України Олександр Кодола та голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, повідомляється на сайті Чернігівської обласної ради.

Керівники відвідали родину бійця Дениса Яковенка, який загинув в зоні антитерористичної операції на сході України. Посадовці ознайомилися із соціально-побутовими умовами проживання сім'ї героя та вирішили надати їй допомогу в забезпеченні альтернативними видами палива і в облаштуванні прибудинкової території.

Відео дня

Учасники заходу також побували на Меморіальному комплексі «Пам'яті героїв Крут», де поклали квіти до його підніжжя.

Цього ж дня у Вертіївці відбулася нарада з керівниками територіальних громад: Вертіївка, Велика Кошелівка, Липів Ріг, Заньки, Кукшин, Мала Кошелівка, Стодоли, Черняхівка Ніжинського та села Дрімайлівка Куликівського районів. Присутні обговорили актуальне питання щодо можлививостей об'єднання територіальних громад.

Микола Звєрєв, звертаючись до сільських голів, зазначив, що в нинішніх умовах реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади об'єднання територіальних громад є необхідним кроком для їх розвитку. І Вертіївка – це один із пілотних проектів, що має всі шанси на позитивну реалізацію. Також очільник обласної представницької влади запевнив присутніх, що цей процес він бере під свою особисту відповідальність та висловив сподівання, що пілотний проект послужить гарним прикладом для наслідування іншими громадами області.