Уряд / Фото УНІАН

До складу Міжгалузевої ради з питань розвитку електронного урядування будуть включені представники інститутів громадянського суспільства.

Про це повідомляється на сайті Асоціації міст України.

Крім того, Раді надається право створювати робочі групи, взаємодіяти з органами державної влади та місцевого самоврядування, залучати до роботи фахівців тощо.

Відео дня

Відповідне рішення Уряд схвалив 27 травня, підтримавши проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 січня 2009 року № 4» (Про утворення Міжгалузевої ради з питань розвитку електронного урядування).

Документ, розроблений Державним агентством з питань електронного урядування, має на меті окрім сприяння збільшенню відкритості та прозорості у роботі Ради шляхом доповнення її складу представниками інститутів громадянського суспільства, ще й приведення складу Ради у відповідність до постанов Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 р. № 255  та від 05.12.2014 № 697 та внесення змін до Положення про Раду для підвищення ефективності її роботи.