Чернігівська область доопрацює план формування громад

Про це УНІАН повідомила прес-служба Чернігівської облдержадміністрації.

Згідно з повідомленням, проект перспективного плану формування громад області не розглядався на сесії. Натомість, після тривалої дискусії та роз’яснення голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча найбільш спірних положень, було прийнято компромісне рішення. Депутати обласної ради затвердили план заходів щодо підготовки проекту перспективного плану формування громад Чернігівської області. У цьому документі визначені не лише заходи, але й конкретні терміни та виконавці.

Зокрема, передбачено проведення у засобах масової інформації інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо виконання Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" та положень Методики проведення такого об’єднання. Також планується провести громадські обговорення, консультації з сільськими, селищними, міськими радами, уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, а також суб’єктами господарювання.

Відео дня

Читайте такожДніпропетровська область першою в Україні схвалила Перспективний план формування територій громадСформовані проекти планів будуть подані до Офісу з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади в області. І лише після узагальнення узгоджений варіант проекту перспективного плану формування територій громад області буде внесено на засідання сесії обласної ради.

Як повідомляв УНІАН, на території Чернігівської області планують створити 59 об'єднаних громад у процесі проведення адміністративної реформи та децентралізації влади. Депутати облради розкритикували проект рішення, насамперед, через поспішність його прийняття та відсутність реального належного обговорення на рівні громад. Проект рішення було знято з порядку денного.

Довідка УНІАН: У Чернігівській області існують адміністративно 22 райони, налічується 16 міст, з яких 4 – обласного значення (м. Чернігів, Ніжин, Новгород-Сіверський та Прилуки) і 12 районного значення, 29 селищ міського типу, 1486 сільських населених пунктів.

Станом на 1 квітня 2015 року населення області становить 1052,6 тис. осіб.