«Матчастину» реформ з децентралізації роз’яснювали експерти галузі – експерт Інституту громадянського суспільства Андрій Худик та експерт DESPRO з державних фінансів Сергій Марченко. Вони детально презентували реформи місцевого самоврядування, адмінтерустрою, фіскальної децентралізації, розвінчуючи міфи та відповідаючи на численні запитання аудиторії, йдеться у повідомленні на сайті проекту.

«Журналістська майстерня» була представлена відомою тележурналісткою  та модератором заходу Анною Безулик. Саме практичні завдання та робота в групах допомогли краще усвідомити теоретичну частину та перевели набуті за день знання у практичну площину.

Відео дня

Серед учасників були присутні журналісти та редактори обласних і районних медіа, представники офісу реформ Черкаської області, прес-служб ОМС обласного та районного рівня та навіть представниця місцевої бібліотеки. Аудиторія виявилася дуже мотивованою на отримання нових знань, адже попит на інформацію від громадськості зростає з кожним днем імплементації реформ. За словами учасників, громадяни кожен день звертаються до прес-служб, обласного офісу реформ, питають літературу в бібліотеках.

Представники проекту DESPROнамагалися максимально втамувати «інформаційну спрагу» - окрім експертної інформації, учасники отримали вичерпні матеріали, що включали посібники з реформ за авторством її розробників, відео, інфограми до законодавства, джерела інформації тощо. Місцева бібліотека була забезпечена профільними публікаціями.

Подібні тренінги для медіа, організовані проектом DESPRO, вже пройшли для Київської, Полтавської, Харківської, Сумської, Рівненської, Житомирської, Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей. Таким чином, серія тренінгів, започаткована DESPRO, охопить всю Україну. 

Тож далі буде…

Захід пройшов на підтримку урядової ініціативи «Децентралізація влади».